FinanceFactor
Commercieel Directeur

 • Other
 • Sales
 • Marketing
 • Other ownership

Deze opdracht is gesloten

FinanceFactor, meer dan een executive search bureau

Vinden. volgen. verbinden. versterken.

FinanceFactor is een unieke en onderscheidende intermediair voor executive finance professionals in Nederland. Net zoals artiesten een impresario inschakelen om hun zakelijke belangen en het verloop van hun carrière te behartigen, wil FinanceFactor meer zijn dan een executive search bureau. Als impresario van finance professionals stellen ze hun carrièrewensen en behoeften centraal. En ze ondersteunen ze in hun loopbaan actief met coaching en advies over hun persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Deze aanpak staat bij alle diensten van FinanceFactor centraal. Of het nu gaat om het vinden van de juiste interim professional voor organisaties, permanente invulling van financial executive vacatures of het bieden van begeleiding, advies en coaching bij instroom-, doorstroom- en uitstroomvraagstukken. Bij FinanceFactor gelooft men in duurzame relaties met finance professionals én opdrachtgevers. En daar investeren ze continue in.

Wat de mensen bij FinanceFactor met elkaar verbindt is dat ze impact willen maken op de levens van hun kandidaten. Zij zijn resultaat gedreven, dienstbaar en oprecht, gaan voor hoogstaande kwaliteit en duurzame verbinding. De mensen van FinanceFactor zijn van binnenuit gedreven en vertrouwen erop dat hun positieve inzet tot het beste resultaat leidt voor de kandidaat. Ze werken vanuit een empathische en klantgerichte houding, waarbij zij zich richten op langdurige relaties. Bij Finance Factor staat de mens centraal.

Ze werken vanuit een door iedereen gedragen waardenset:

Gedreven: “Wij gaan voor het beste resultaat”
Dienstverlenend: “Wij overtreffen de verwachtingen”
Verbindend: “Wij hebben vertrouwen in elkaar en in anderen”
Authentiek: “Wij zijn uniek en oprecht”

FinanceFactor is in de afgelopen jaren aanzienlijk gegroeid en is voor de 8e achtereenvolgende keer genomineerd voor de FD Gazelle Award. FinanceFactor heeft de ambitie om haar sterke positie de komende jaren in Nederland uit te bouwen tot markleiderschap binnen haar nichemarkt met behoud en versterking van haar kernwaarden, unieke methodiek en de boutique cultuur. FinanceFactor groeit!

Om de recente en toekomstige groei van FinanceFactor in goede banen te leiden, is Tracks gevraagd gekwalificeerde kandidaten te selecteren voor de positie van:

Commercieel Directeur

De rol van Commercieel Directeur bij FinanceFactor betekent:

 • Betekenis gevend werk in een kwaliteit gedreven omgeving, waarin je echt impact maakt op de levens en ontwikkeling van finance professionals;
 • Een ambitieus, enthousiast en gezellig team van collega’s;
 • Een werkomgeving waar veel ruimte is voor initiatief en ideeën;
 • Een focus op groei van de organisatie en professionele en persoonlijke ontwikkeling;

Doel van de Functie

Je bent, samen met de twee andere directieleden, verantwoordelijk voor het bepalen en ten uitvoer brengen van de koers, strategie en doelen voor de korte, midden en lange termijn. Jouw aandachtsgebied is het optimaal inrichten en ontwikkelen van de commerciële bedrijfsvoering om de doelen van FinanceFactor te realiseren. Je bent eindverantwoordelijk voor de commerciële processen en gerelateerde projecten die ten dienste staan van de bemiddeling en ontwikkeling van de kandidaten en opdrachtgevers. Je schept de randvoorwaarden en faciliteiten voor een professionele en prettige werkomgeving binnen FinanceFactor.

Resultaatgebieden

 • Je ontwikkelt en bewaakt de uitvoering van het strategisch plan op commercieel gebied;
 • Je zorgt ervoor dat de dienstverlening aansluit bij de behoefte van de kandidaten, opdrachtgevers en samenwerkingspartners;
 • Je zorgt voor een effectieve overleg– en besluit- vormingsstructuur en voor de benodigde (interne) verbindingen en samenwerking tussen de medewerkers, de teams en samenwerkingspartners;
 • Je geeft leiding en stuurt veranderprocessen aan op organisatie- en team niveau;
 • Je voorziet de directie en de managers van managementinformatie over de commerciële bedrijfsvoering en je geeft met behulp van stuurinformatie richting aan het organisatiebeleid als wel het bijstellen van of ingrijpen hierop;
 • Je draagt actief bij aan de kennisontwikkeling -verbreding en verdieping- binnen de organisatie;
  Je realiseert de bedrijfsvoering binnen de financiële kaders van de begroting en realiseert eventuele projectresultaten binnen het daarvoor afgegeven projectbudget;
 • Je signaleert, benoemt knelpunten en creëert draagvlak voor continue verbetering om de dienstverlening en processen aan te laten sluiten bij de doelstellingen en behoefte van de organisatie.

 

Profiel

Leider – samenwerken/verbinden en motiverend leiderschap
Initiator – Ondernemerschap, initiatief en impact
Diplomaat – omgevingssensitiviteit en relatienetwerken

Je staat stevig in je schoenen, daagt anderen uit en ondersteunt hen om tot hogere prestaties te komen en continu te verbeteren. Je spreekt managers en medewerkers aan op hun prestaties en formuleert heldere doelen en kaders. Je creëert een teamspirit, stimuleert meedenken en vertrouwt op de capaciteiten en toegevoegde waarde van anderen.

Je vertaalt ontwikkelingen in de markt naar zakelijke mogelijkheden en onderneemt actie om kansen te creëren. Je bent alert op veranderingen in de markt en neemt kansen waar om met potentiële doelgroepen of partners in gesprek te komen. Je herkent de dynamiek van verhoudingen tussen partijen binnen en buiten de organisatie, doorziet de onderliggende problemen, kansen en krachten die er spelen.
Je zoekt actief naar partnerships die FinanceFactor kunnen versterken en kent de totale markt en gebruikt deze kennis om groei te realiseren. Je maakt een inschatting van de belangen en positie van de ander en speelt daarop in. Je begrijpt en erkent onderliggende motieven van anderen en speelt daarop in. Je bouwt coalities en langdurige verbindingen. Je zorgt voor draagvlak om anderen voor FinanceFactor te winnen.

Je hebt een commerciële management achtergrond en academisch denkniveau;
Je beschikt over managementvaardigheden en hebt ervaring in het aansturen van zowel managers als professionals/medewerkers binnen een dienstverlenende markt;
Kennis van de wet- en regelgeving in onze branche is een pré;
Je stimuleert een verbetercultuur die aansluit bij de ambitie van de organisatie;
Ervaring met integratie en harmonisatie van interne processen na overnames is een pré.

Invloed & verantwoordelijkheid

Je vormt samen met de algemeen- en operationeel directeur het driekoppige directieteam van FinanceFactor. Jij bent degene die de strategie mede bepaalt en samen met de andere directieleden leg je het fundament voor verdere professionele groei van onze organisatie. Je bent verantwoordelijk voor het efficiënt en effectief functioneren van de bedrijfsvoering op het gebied van commercie en het nakomen van de vastgestelde doelen binnen de geformuleerde personele- en financiële kaders. In het kader van klanttevredenheid en marktpositionering zorg jij voor de kwaliteit van de search- en sales organisatie. Je vertegenwoordigt als directielid FinanceFactor en hebt invloed op haar imago in de markt en op de tevredenheid van de kandidaten en opdrachtgevers. Vanuit jouw rol in de directie informeer je jouw collega directieleden en de investeerders van FinanceFactor. Je denkt mee over de groei van de organisatie in het hogere segment binnen de bemiddelingsmarkt in het algemeen.