Profile International
Hoofd Inkoop

 • Retail
 • Retail Buying and Merchandising
 • Supply Chain
 • Other ownership
Profile car and tyre service

Deze opdracht is gesloten

Profile International

Profile International N.V. is ruim 30 jaren geleden gestart als “bandenformule” zowel voor de truck- als ook voor de personenwagenmarkt. Inmiddels is het bedrijf de grootste merkonafhankelijke onderneming op het gebied van bandenverkoop en onderhoud voor trucks en personenwagens en verleent zij voor transportondernemingen ook (pech-)service door heel Europa.

Profile International is derhalve een full service bedrijf in banden en onderhoud voor (personen)auto’s, trucks en overige voertuigen. Met haar franchiseformule Profile Car & Tyreservice (kortweg Profile) bedient zij particulieren, bedrijven en leasemaatschappijen met complete dienstverlening, waaronder bandenservice, onderhoudsconcepten, APK-services, velgen, etc.

Profile International is een franchiseorganisatie, waarbij alle aandelen in de onderneming worden gehouden door een deel van de franchisenemers. Alle franchisenemers zijn vertegenwoordigd in de Franchise Raad.

De ondersteuning aan de circa 230 vestigingen in Nederland en België wordt verzorgd vanuit een tweetal Centrale Diensten, in Veenendaal en Antwerpen. Hier zijn ca 66 FTE werkzaam in inkoop, marketing, verkoop, IT, training&opleiding en overige ondersteunende afdelingen. Bij de vestigingen werken in totaal ca 1200 medewerkers.

De onderneming kent een statutaire directie bestaande uit een Commercieel Directeur en een Directeur Services, die gezamenlijk verantwoordelijk zijn voor de uitvoering van strategische plannen. Zij sturen het managementteam aan en leggen over hun werkzaamheden verantwoording af aan de Raad van Commissarissen.

De strategie van Profile is onverminderd op groei gericht, terwijl de huidige markt zich kenmerkt door onzekerheid en onvoorspelbaarheid. Groei door alleen die dingen te doen waar Profile goed in is: banden en onderhoud voor transportondernemers, privé- en zakelijke rijders.

Groei enerzijds in aantal vestigingen maar anderzijds vooral in ontwikkeling/uitbreiding van de dienstverlening, waarmee omzet en rendement van de franchisevestigingen kunnen verbeteren.

Hoofd Inkoop

Heb je passie voor het inkoopvak en weet je van aanpakken, dan zoeken we jou! Naast het inkopen ben je ook bezig met het onderhouden van contacten/relaties met de distributeurs, leveranciers en industrie en ga je af en toe mee met de salesmanagers truck naar de transporteurs.

Het Hoofd Inkoop realiseert een inkoopbeleid dat aansluit bij Profile International N.V. (Nederland en België), de franchiseformule, de B2B en de B2C markt. Je organiseert het gehele inkoopproces van de core producten (personenwagen-, truck- en industriële banden en onderhoud) in de breedste zin van het woord.

Je werkt samen met distributeurs, leveranciers en industrie om het beste inkoopresultaat te realiseren voor zowel de franchisenemers als voor Profile International. Cruciaal voor het resultaat zijn optimale beschikbaarheid in combinatie met een scherpe prijsstelling. Je draagt op deze manier succesvol bij aan de omzet- en winstdoelstelling van de formule.

Plaats in de organisatie

De Hoofd Inkoop rapporteert aan de Commercieel Directeur en werkt nauw samen met de andere afdelingen binnen Profile International. Je geeft leiding aan de Medewerker Inkoop en maakt deel uit van de Stuurgroep Inkoop.

Taken & Verantwoordelijkheden

 • Je bepaalt de inkoopstrategie, in samenwerking met de Commercieel Directeur en de Stuurgroep Inkoop
 • Je draagt vanuit inkoop bij aan de ontwikkeling van het businessplan en de beleidsdoelstellingen binnen de productgroep(en)
 • Je selecteert (voorkeurs)leveranciers teneinde zo vroeg mogelijk inkoopkansen te kunnen aangeven, dan wel de optimale beschikbaarheid en prijs van de te leveren goederen en diensten te kunnen garanderen
 • Je werkt samen met de leveranciers een forecast uit
 • Je bespreekt periodiek de doelstellingen per leverancier op het gebied van kwaliteit en prestaties van de in te kopen materialen en diensten en legt deze vast
 • Je escaleert naar leveranciers, indien de servicelevels of margedoelstellingen niet behaald worden
 • Je stelt rapportages op ten behoeve van het management van Profile
 • Je bent verantwoordelijk voor het maken van analyses en het ontwikkelen van slimme verdienmodellen op het gebied van banden en onderhoud
 • Je bent verantwoordelijk voor contractuele vastlegging van alle afspraken en condities
 • Je bent voortdurend op de hoogte van de ontwikkelingen in de nationale en internationale markten door het volgen van prijzen, het maken van analyses en het bewaken van de concurrentiepositie van leveranciers
 • Je bent verantwoordelijk voor het onderhouden van de communicatiestructuur voor franchisenemers met betrekking tot de industrie, distributeurs en leveranciers. Hierbij gaat het om commerciële afspraken, servicekaders, productinformatie, tijdelijke acties en andere afspraken welke in het belang zijn van de franchisenemers en/of het formulekantoor
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het koppelen en onderhouden van product- en prijsinformatie en andere data binnen de verschillende systemen
 • Je bent mede verantwoordelijk voor het onderhouden en ondersteunen van de (strategische) relatie met de industrie, distributeurs en andere leveranciers binnen de productgroep(en)
 • Je ondersteunt diverse projecten binnen de organisatie welke betrekking hebben op de productgroep(en)

Ideale kandidaat

 • Je bent HBO opgeleid
 • Je hebt bij voorkeur NEVI I en/of II afgerond
 • Je bent een 100% inkoop professional; beheerst het vak over de volle breedte en bent op de hoogte van de meest recente ontwikkelingen, inkoop zit in je DNA
 • Kennis van de branche is een pre
 • Je hebt ervaring opgedaan in een complexe, dynamische omgeving met verschillende belangen en stakeholders
 • Je bent bereid om een deel van de activiteiten in België te vervullen
 • Je hebt goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden in zowel het Nederlands en Engels

Je beschikt over uitstekende onderhandelingsvaardigheden. Je bent analytisch, administratief sterk en hebt goed cijfermatig inzicht. Je schakelt gemakkelijk tussen strategie en operatie. Je bent proactief, resultaatgericht, inlevend, verbindend en hebt overtuigingskracht.

Herken jij je in dit profiel en ben je geïnteresseerd? Ik hoor graag van je!