Heemskerk fresh & easy
Plantmanager | Heemskerk fresh & easy

  • Consumer Goods
  • Supply Chain
heemskerk-fresh-and-easy

Heemskerk fresh & easy is een innovatieve speler in de markt voor gezonde voeding, die lekker en gemakkelijk te bereiden is. Heemskerk produceert dagelijks een hedendaags dagvers assortiment dat varieert van boerenkool, sla-, fruit-, roerbakmixen en kookgroenten tot complete maaltijdsalades met vis, vlees, pasta en dressings. Daarmee is het een totaalleverancier van private label oplossingen voor supermarkt- en fastfoodketens, waaraan het wekelijks ca. 3 miljoen producten levert.

Het familiebedrijf is opgericht in 1960 en volledig in eigendom van Cor Heemskerk, 2e generatie Directeur-Grootaandeelhouder. Samen met Commercieel Directeur Jantine Star-Heemskerk en Operationeel Directeur Peter van Duijvenbode leidt hij het bedrijf. De productielocatie en het hoofdkantoor in Rijnsburg tellen gezamenlijk -inclusief tijdelijk personeel zo’n 900 medewerkers.

Heemskerk is een buitengewoon aantrekkelijke werkgever. De onderneming heeft een ijzersterke cultuur waarin betrokkenheid, passie, energie en klantgerichtheid een centrale rol spelen. De mensen bij Heemskerk zijn er trots op bij te mogen dragen aan de bevordering van gezonde voeding voor consumenten. Het bedrijf is innovatief en investeert in vooruitstrevende technologieën. Mede daardoor heeft Heemskerk zich met kwaliteitsproducten in strategisch aantrekkelijke markten (gezond, convenience) in een gunstige marktpositie met een langdurig groeiperspectief weten te manoeuvreren.

Plantmanager

Als geen ander heeft Heemskerk fresh & easy ingespeeld op de toenemende consumentenvoorliefde voor gezonde gemaksvoeding. Het succes van Heemskerk in deze veranderende markt, heeft een periode van snelle groei en gelijktijdig toegenomen complexiteit (van snijden en verpakken van groenten naar maaltijdconcepten met nieuwe productcategorieën) ingeluid. De organisatie is nog niet volledig aangepast aan de huidige en in de toekomst verwachte omvang van de business. De Directie heeft daarom besloten het management uit te breiden met een Plantmanager.

De Plantmanager wordt verantwoordelijk voor de aansturing van het productieteam, bestaande uit 2 Productiemanagers, de Manager Technische Dienst en een Verbetermanager. Hij (of zij) rapporteert aan de Operationeel Directeur, die daarnaast verantwoordelijk is voor logistiek, planning, projecten, facilitaire zaken en ICT. Het productieteam is een hecht en gemotiveerd team dat nu nog rechtstreeks rapporteert aan de Operationeel Directeur.

Functiebeschrijving

De Plantmanager is verantwoordelijk voor de afdelingen Productie en Technische Dienst en legt verantwoording af aan de Operationeel Directeur. De afdeling is, net als de rest van de organisatie, volop in ontwikkeling. De productielijnen en productieprocessen zijn geautomatiseerd en deels gerobotiseerd en de komende jaren worden deze processen verder geoptimaliseerd. Als Plantmanager geef je direct leiding aan twee Productiemanagers, een Manager Technische Dienst en een Verbetermanager. Zij geven op hun beurt direct leiding aan Teamleiders, Operators, Monteurs en Medewerkers Operations. De afdelingen bestaan gemiddeld uit ongeveer 200 vaste medewerkers en 300 uitzendkrachten. Heemskerk vindt het belangrijk dat deze medewerkers met plezier aan het werk zijn en dat er voldoende ruimte is om te werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. De organisatie streeft continu naar het leveren van de allerbeste kwaliteit en daar zijn gekwalificeerde, gemotiveerde en betrokken medewerkers voor nodig. Als Plantmanager lever je hier een belangrijke bijdrage aan.

Naast het dagelijks leiden van de productie zal de plant manager waarde kunnen toevoegen door:

  • Een eigen vise op de productie te vormen en daarover te sparren met de Operationeel Directeur;
  • Deze visie te vertalen naar een operationeel meerjarenplan en jaarplannen
  • Verdere procesverbeteringen aan te brengen, waardoor:
    • er meer uit de bestaande unit gehaald kan worden
    • er beter gepland kan worden en piekbelasting gemakkelijker kan worden opgevangen
    • er wordt toegewerkt naar structurele verbeteringen waardoor minder tijd hoeft te worden besteed aan dagelijkse issues
  • Het team en de individuele leden verder te ontwikkelen en klaar te stomen voor verdere groei.
  • De samenwerking met andere disciplines te verstevigen (verkoop, planning, productontwikkeling, etc.)
  • De span-of-control van de operationeel directeur te verminderen en hem daardoor te ontlasten
  • Evt ervaring in te brengen op het gebied van capaciteitsvergroting

Profielschets

De ideale kandidaat heeft een relevante HBO/WO opleiding afgerond en heeft bewezen succesvolle ervaring met het zelfstandig initiëren en implementeren van continue verbetering (methoden/cultuur), op plantmanagement niveau en bij voorkeur in een vergelijkbare organisatiestructuur en in kort cyclisch gestuurde productieomgevingen zoals bijvoorbeeld dagvers.

Hij (zij) beschikt over een goed ontwikkeld strategisch, conceptueel en analytisch denkvermogen en is in staat een eigen visie te ontwikkelen en over de bühne te krijgen. Maar tegelijkertijd is hij ook hands-on en toegankelijk voor managers, teamleiders, operators en monteurs. Dat betekent dat hij zijn gezicht vaak laat zien en bereid is zich tot op detailniveau te verdiepen in de producten, processen en de mensen. Hij beschikt over sterke leiderschapskwaliteiten gericht op coaching, verandering, innovatie en efficiëntie;

Hij heeft een sterke persoonlijkheid en weet in discussies zowel op basis van zijn persoonlijkheid als door argumenten zijn rug recht te houden; hij staat echt voor productie en behartigt de belangen van de afdeling. Hij werkt gestructureerd en planmatig, waardoor hij rust weet te creëren in een omgeving die van nature (dagvers producten) hectisch is. Hij past bij de mentaliteit binnen Heemskerk, communiceert derhalve gemakkelijk en is resultaatgericht, betrouwbaar, flexibel en sociaal;

“Doen is de beste manier van denken!” | Peter van Duijvenbode, Operationeel Directeur