Tracks
Research Consultant

  • Other
  • Consultancy
logo tracks

Wij zijn Tracks, search consultants voor zelfstandige ondernemingen in Retail, Consumer Goods en Nederlandse Maakindustrie.

Onze krachtige marktpositie danken wij aan doelgericht ondernemerschap, waarmee we al bijna 25 jaar succesvol zijn. De eerste helft van ons bestaan werkten we vooral voor ‘de grote blauwe logo’s’; beursgenoteerde bedrijven als Unilever, Philips, KLM, Ahold, Akzo, DSM. We leerden zo werken voor veeleisende, zeer professionele opdrachtgevers en legden er de basis voor ons huidige omvangrijke netwerk. Toen nog veelal young executives, inmiddels de leiders binnen hun industrieën. We zijn hen altijd blijven volgen, en zij ons.

In de loop van de tijd zijn we ons meer gaan toeleggen op zelfstandige ondernemingen. Leiderschapsvacatures bij DGA-, familie- of private equity geleide bedrijven. Minstens zo veeleisend en professioneel als hun beursgenoteerde tegenhangers. Maar de belangen die er samenhangen met de juiste samenstelling van het directieteam en de impact die elk teamlid heeft op het functioneren van het geheel zijn veel groter. Dat maakt ons werk complexer en interessanter en onze toegevoegde waarde als consultants groter.

Onze sectorspecialisatie (industrie, consumer goods, retail) is op natuurlijke wijze gegroeid. Na 25 jaar kennen we de belangrijkste spelers in een markt (en zij ons) en weten we beter en scherper het onderscheid te maken tussen kandidaten die ‘gewoon goed’ zijn en de echte topperformers die het verschil maken tussen het bereiken van de doelstellingen en het overtreffen ervan. Dat maakt dat opdrachtgevers in deze sectoren naar ons toe komen. En bij ons blijven.

Tracks is een hecht en gepassioneerd team van professionals. Kwaliteit is onze belangrijkste drijfveer en we leggen de lat hoog. Iedere opdracht succesvol afronden, dat is ons commitment naar opdrachtgevers, kandidaten én naar onszelf. Het is de voorwaarde om duurzaam te kunnen opereren in deze markt.

Ter versterking van ons team zijn wij op korte termijn op zoek naar kandidaten voor de positie van Research Consultant. Een gedreven, nieuwsgierige en liefst in dit vak ervaren professional, die voor ons de beste kandidaten voor senior management en executive posities wil sourcen, werven en wil toevoegen aan ons relatienetwerk.

Mensen die dit mooie vak goed kunnen, hebben vaak geen alledaags profiel. Ze hebben bijvoorbeeld affiniteit met -de zichzelf doorlopend vernieuwende- digitale tools en technologiën die hen in staat stellen om snel de juiste informatie (lees: kandidaten) in beeld te krijgen. Maar ze zijn tegelijkertijd sterk geïnteresseerd in business vraagstukken en de rol die individuele mensen daarin spelen. En dan zijn ze ook nog nieuwsgierig naar andere mensen en communicatief sterk genoeg om met leiders op relatief zware posities over deze onderwerpen te praten.

Dus hier geen vast omlijnd profiel of rigide set aan functie-eisen. Als je (denkt dat je) dit net als wij een mooi vak vindt, bovengenoemde affiniteiten hebt en bewezen hebt dat je gemakkelijk communiceert met mensen op relatief hoge niveaus, dan willen wij weten wie je bent.

Stuur je gegevens naar

wilfred.karreman@tracks.nl
of bel: 0650 848621

“In deze functie heb je een niet te onderschatten invloed op beslissingen die diep kunnen ingrijpen op het persoonlijke leven van mensen. Ik ben er trots op dat zowel opdrachtgevers als kandidaten ons daar keer op keer een belangrijke rol in toevertrouwen.”