CompaNanny
Chief Financial Officer
CompaNanny

 • Retail
 • Finance
 • Private Equity

Deze opdracht is gesloten

Purpose & Growth

CompaNanny. Kwaliteitsleider in kinderopvang. Compromisloos als het gaat om het welzijn en de ontwikkeling van kinderen. CompanNanny is een warm en veilig tweede thuis waar je kind zich in eigen tempo mag ontwikkelen onder begeleiding van de beste professionals. Heldere pedagogische visie en liefdevolle, betrokken, uitstekend getrainde mensen.

Tegelijkertijd een zeer ambitieuze en snel groeiende onderneming. Efficiënt gerund, financieel gezond en met de middelen om het groeitempo verder te versnellen. Gedreven en inspirerend leiderschapsteam. Ondernemerschap tot in elke vezel van het bedrijf. Open, veilige en respectvolle cultuur waar eigen inbreng en initiatief van iedereen wordt gestimuleerd.

Ambitie

CompaNanny telt 37 vestigingen voor kinderopvang in Nederland en het buitenland en meer dan 1.000 medewerkers. De focus van het management ligt bij groei en kwaliteit om zodoende de missie te verstevigen. 

CompaNanny is de kwaliteitsleider binnen de kinderopvang in Nederland en heeft de ambitie om ook in de rest van Europa de inspiratie te worden voor iedereen die te maken heeft met kind ontwikkeling. Dit vertaalt zich in de volgende strategische ambities voor de komende jaren:

 • Stevige groei- en kwaliteitsambitie, te realiseren door organische nieuwe openingen aangevuld met strategische acquisities;
 • Het verder uitbouwen van de aanwezigheid in Nederland en het buitenland;
 • De meest gewilde werkgever en opleider te blijven voor pedagogische medewerkers.

Chief Financial Officer CompaNanny Nederland

Recentelijk heeft de CFO van CompaNanny aangekondigd dat hij na zes mooie, intensieve jaren bij het bedrijf de bakens wil verzetten. Wij zoeken zijn opvolger. CompaNanny heeft veel te bieden en om meerdere redenen beschouwen we deze vacature als een bijzondere en buitengewoon aantrekkelijke propositie:

 • De purpose/growth missie die in het bedrijf is verankerd;
 • De heldere visie van de ondernemers en het leiderschapsteam en de consistente doorvoering ervan in het beleid van de onderneming;
 • De topkwaliteit van de dienstverlening en de hoge waarderingen van de consument;
 • De groeiambities en de manier waarop daar concrete gestalte aan wordt gegeven;
 • De plezierige, op samenwerking en respect gebaseerde cultuur.

Functionele uitdagingen

De CFO CompaNanny Nederland geeft leiding aan een team van 12 en is eindverantwoordelijk voor het managen van de organisatie op financieel gebied en verzorgt de consolidatie van de Holding (inclusief internationale activiteiten). Heeft de rol van observer in de Board op holding niveau (holding boven CompaNanny Nederland). CompaNanny is snel gegroeid sinds de oprichting in 2002. Er zijn aanzienlijke stappen gezet op het gebied van de financiële organisatie, maar er zijn nog ruim voldoende uitdagingen voor de nieuwe CFO, waaronder:

 • Organisatie van snelle, betrouwbare periodieke afsluitingen, inclusief volledige financiële, operationele en commerciële rapportages, budgetten en prognoses voor de Holding;
 • Optimaliseren van het recent geïmplementeerde ERP-systeem en het verder creëren van inzichten voor vestigingsmanagers en andere stakeholders met behulp van BI-tools;
 • Verdere optimalisatie van fiscaal, ICT, inkoop, etc;
 • Het bouwen van een bestendige financiële organisatie om de verdere groei te ondersteunen.

Kandidaatprofiel:

Je bent allereerst en vooral een zeer goede finance professional; WO opgeleid, met ervaring als financieel eindverantwoordelijke in een leidinggevende functie in een middelgrote onderneming. Daarnaast beschik je over een sterk ontwikkeld commercieel gevoel. Combineert scherpe analytische vaardigheden en strategisch inzicht met het pragmatisme en karakter van de ondernemer. Je bent hands-on; bereid en in staat veel werk (zelf) te verzetten. Je kan goed met een diversiteit aan mensen omgaan en hebt een enthousiasmerende en motiverende leiderschapsstijl. Je wil werken voor een professioneel sterk groeiend bedrijf dat zowel purpose als profit belangrijk vindt. “Work hard, play hard” is voor jou geen mode uitdrukking. Je deelt de ambitie van het team, maar houdt ook van gezelligheid, hebt humor en vindt fun in- en op het werk ook belangrijk.

We zoeken een financial met gevoel voor business. Iemand die vooruit kijkt, meedenkt met de business, maar ook de ‘kleine cijfers’ belangrijk vindt. De basis moet op orde zijn. Ervaring met ERP/BI systemen is een must, ervaring met PE en/of M&A is een pré, evenals ervaring in een cashflow gedreven omgeving.