Vanilia
Chief Operating Officer | Vanilia

  • Consumer Goods
  • General Management
vanilia

Deze opdracht is gesloten

VANILIA

Vanilia is een toonaangevend Nederlands modemerk, eigenzinnig en succesvol, exclusieve uitstraling, hoge kwaliteit maar betaalbaar, maatschappelijk verantwoord. Met 12 collecties per jaar wordt een permanent vernieuwend assortiment geboden.

De 19 Vanilia winkels bevinden zich vrijwel allemaal in monumentale panden met een bijzondere historie, waardoor iedere vestiging een geheel eigen karakter heeft. Daarnaast zijn er Vanilia shop-in-shops in een 4-tal Bijenkorf vestigingen.

Het hoofdkantoor van Vanilia is gevestigd in Wormerveer in De Adelaar, een voormalige zeepfabriek uit 1905. In Turkije heeft Vanilia een eigen atelier en in Italië de beschikking over een distributiecentrum. De cultuur van Vanilia kan getypeerd worden als buitengewoon nuchter, ondernemend, gepassioneerd, betrokken, trots, a-politiek, no nonsense.

Voor meer informatie: www.vanilia.com

CHIEF OPERATING OFFICER

Een nieuwe, uitdagende positie voor een operationele alleskunner. Coördinatie van de belangrijkste processen op het hoofdkantoor, zoals bijvoorbeeld Design, Inkoop, Patroontekenaars, Retail (operations), Ecom, Visual Merchandising, Marketing, Studio, Finance, Logistiek (incl stoffenmagazijn), Customer Service, HR, ICT.

Focus op verdere professionalisering van Vanilia en de ontwikkeling en uitvoering van bestaande en nieuwe initiatieven, waaronder de start van verkoopactiviteiten in Duitsland.

PROFIEL

Denk- en werkniveau ten minste op HBO-niveau. Minimaal 10 jaar bewezen succesvolle ervaring in retail, waarvan tenminste 3 jaar met operations eindverantwoordelijkheid. Diepgaande kennis van de belangrijkste retailprocessen. Is aantoonbaar succesvol geweest in het professionaliseren van afdelingen of organisaties. Tevens goed financieel onderlegd.