Van Vulpen
Financieel Directeur

  • Industry
  • Finance
  • Private Equity

Deze opdracht is gesloten

In 1999 kocht ondernemer Arjan de Nijs aannemersbedrijf Van Vulpen van de oorspronkelijke oprichtersfamilie. Sindsdien is Van Vulpen uitgegroeid tot een toonaangevende en innovatieve aannemer voor installatie en aanpassing van netwerken voor transport en distributie van water, elektriciteit, data en gas. Met ca. 650 eigen medewerkers is Van Vulpen in Nederland inmiddels één van de belangrijkste aannemers op
het gebied van ondergrondse infrastructuur. Hiernaast heeft Van Vulpen zich meer en meer gespecialiseerd in het uitvoeren van horizontale precisie grondboringen, waarmee ze met minimale belasting voor de omgeving over grote afstanden leidingen en kabels onder de grond kunnen aanleggen.

Met name de laatste jaren is het bedrijf sterk gegroeid en gezien de gunstige reputatie die van Vulpen heeft opgebouwd op het gebied van kwaliteit en innovatie en de ontwikkelingen in de markt (denk onder meer aan de energietransitie) zal aan deze periode van groei voorlopig nog geen einde komen. In 2019 verkocht Arjan de Nijs een deel van zijn aandelen aan investeerder Mentha Capital en niet lang daarna kondigde hij aan zich terug te trekken als Algemeen Directeur van de onderneming. In januari 2022 werd hij opgevolgd door Van Vulpen’s huidige Algemeen Directeur Ralph Peeters.

Om de onderneming voor te bereiden op verdere groei is besloten de financiële processen en informatiehuishouding te professionaliseren. In dit kader is Tracks executive search gevraagd kandidaten te selecteren voor de positie van Financieel Directeur.