BigBrother.nl
International Manager Finance

 • Industry
 • Finance
 • Independent (Family/Director-owner)

Deze opdracht is gesloten

BigBrother

BigBrother is een innovatieve Nederlandse organisatie met een sterke groeiambitie. BigBrother, met kantoren in Ede en Wilrijk (B), ontwikkelt en maakt gebruiks-vriendelijke beveiligingsoplossingen voor de Petrol- en Retail sector. BigBrother werkt structureel samen met internationale oliemaatschappijen en gerenommeerde Retail organisaties.

BigBrother geeft retail organisaties en tankstations niet alleen grip op hun primaire processen door alle risico-gevoelige producten en activiteiten te beveiligen en in beeld te brengen. Ook spelen zij een belangrijke rol in het versnellen van de primaire processen van de klanten. Een mooi voorbeeld hiervan is de ontwikkeling samen met My Order: mobiel betalen van brandstof door middel van kentekenherkenning, een versmelting van technologie met als doel een zo eenvoudig mogelijke manier van tanken te realiseren voor de consument. Met de technologische innovaties die BigBrother zelf ontwikkelt, krijgt de klant meer inzicht in zijn operaties, waardoor hij beslissingen kan nemen met impact. Hierin kiest BigBrother als beveiligingsfirma duidelijk een eigen koers.

Doel van de functie
De klanten rekenen op BigBrother om hen door innovatieve oplossingen verder te helpen. Efficiënter, met meer gemak en een grotere toegevoegde waarde. Zeker voor het beveiligen van hun winkels en benzinestations en ook steeds meer voor het fundamenteel veranderen en verbeteren van hun business. Dit betekent dat BigBrother in alle opzichten een gezonde partner moet zijn.

Dit moet de kracht van de International Manager Finance zijn: de organisatie op basis van excellente controlling op scherp zetten, de directie en het managementteam uitdagen, maar ook via nieuwe inzichten laten zien dat het nog beter kan. Als het financiële geweten van de onderneming zorgt de Manager Finance voor de management- en stuurinformatie op basis waarvan de juiste beslissingen genomen kunnen worden.

Als verantwoordelijke voor de afdeling Finance NL/BE (totaal 4 FTE) is het doel van de Manager Finance om via verdere professionalisering van de financiële functie vorm te geven aan de ambities van BigBrother. Hierbij valt te denken aan het realiseren van stevige autonome groei, overnames, internationale samenwerkingen, opzetten en uitbreiden buitenlandse activiteiten en grote projecten. De Manager Finance is dan feitelijk de strategisch adviseur van de directie op het gebied van cost-, financial- en business control.

Als lid van het Management Team rapporteert de Manager Finance rechtstreeks aan de Directie van BigBrother.

Op hoofdlijnen kent de Manager Finance de volgende taken en verantwoordelijkheden:

 • Actief op zoek naar onontgonnen terreinen die verdere analyse behoeven waarmee BigBrother het resultaat verder kan verbeteren
 • Opzetten en introduceren van de hiermee gaande mentaliteit in de hele organisatie die BigBrother naar de volgende fase gaat brengen
 • Doen van investerings- en verbeteringsvoorstellen en het uitwerken van begrotings- en financieringsvraagstukken
 • Dagelijkse leiding over de financiële administratie. Verantwoordelijk voor de juistheid en volledigheid van de boekhouding van de verschillende bedrijven, als ook de geldstromen en liquiditeit controle / beheren
 • Opstellen en analyseren van (periodieke) maand-, kwartaal- en jaarcijfers (o.a. balans/W&V/liquiditeitsbegroting, KPI’s)
 • Controle over de planning en control cyclus. Interpreteren en vertalen van voorgenomen plannen naar financiële consequenties op de korte en lange termijn
 • Door inspirerend leidinggeven, coachen en begeleiden ontwikkelen van je team. Hierbij stuur je resultaat, kwaliteit, samenwerking en verbinding
 • Challengende rol van Finance naar Sales, Operations, Innovatie & Technologie en de buitenlandse activiteiten.


Kandidaatprofiel

Het profiel is uitdagend en veeleisend en dat is ook de attitude die de ideale kandidaat heeft. Snappen wat een ondernemer drijft en tegelijkertijd goed zicht houden op de balans tussen groeiambitie en consolidatie.

De ideale kandidaat heeft boven alles een sterke business sense, is analytisch zeer sterk, proactief, houdt van hard werken, kijkt van nature vooruit en durft grenzen te verkennen en verleggen. Daarnaast is hij/zij zeer stabiel en streeft naar een controleerbare wereld.

Hij/zij is op alle niveaus een goede gesprekspartner, stevig op de inhoud in de discussie en sterk in plannen en organiseren. Daarnaast is de ideale kandidaat een onafhankelijke denker, scherp, vasthoudend en houdt zijn/haar rug recht als het nodig is. De focus ligt sterk op samenwerking en verbinden, zowel met het team als met de bredere omgeving. Resultaten zijn heilig, met een hands-on, can do mentaliteit. De kandidaat voelt zich comfortabel bij het in het gareel houden van de onderneming op basis van cijfers zonder gezien te worden als belemmering.

Daarnaast beschikt hij/zij over:

 • Een afgeronde academische opleiding in een relevante richting zoals Bedrijfseconomie of andere financiële richting
 • Circa 5 jaar ervaring in een soortgelijke positie bij een aansprekende organisatie
 • Bewezen leidinggevende capaciteiten
 • Je hebt ervaring met het opzetten en verbeteren van de controlling en financiële functie
 • Ervaring met het over de bühne brengen van informatie, inzicht, voorstellen en plannen
 • Uitstekende schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden op alle niveaus in de Nederlandse en Engelse taal. De Franse taal is een plus
 • Sterke analytische vaardigheden.

 

Samengevat biedt BigBrother de kans om in een zeer uitdagende rol een stempel te drukken op de ontwikkeling binnen de wereld van digitale, multifunctionele beveiligingsproducten.

Daarbij wordt alle benodigde ruimte en vrijheid geboden om middels initiatieven een belangrijke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de organisatie en de mensen. Uiteraard is er veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling.